, , ,

Drive Safe UF finalister till SM i Stockholm

 

I fredags blev det klart att Drive Safe UF från Gutegymnasiet utsetts till finalister i kategorin ”Årets kreativa företag”. Det betyder att de får en plats på mässan och SM i Stockholm den 6-7 maj.

– Det är jättekul och stort för oss eftersom vi kämpat så hårt. Jag känner mig lite förvånad också eftersom vi trodde att vi inte hade blivit nominerade till något som skulle ta oss till SM. Och sen helt plötsligt ska vi till SM för årets kreativa UF-företag och det är såklart jätteroligt, säger Amanda Skeri som är företagets kommunikationsansvariga.

Kategorin Årets kreativa företag går lite vid sidan av den lite mer påtagliga regionala tävlingen med mässan nere på Wisby Strand. Företagen får själva anmäla sitt intresse och ska beskriva sin affärsidé för en nationell jury. Juryn tittar sedan på bitar såsom den kreativa processen, marknadsföringen, samarbetet med näringslivet och förmågan att lösa problem på vägen.

I år har 130 företag skickat in sina bidrag. Sex gick vidare och Drive Safe UF, som vill göra trafiken tryggare för övningsförare, är ett utav dem.

– Det är superkul! Det är också första gången som ett företag från ön kvalificerat sig vidare i dessa tävlingarna där man som finalist får en plats på SM, säger Nicoline Roswall, gymnasieansvarig för Ung Företagsamhet på Gotland.

Amanda Nordborg, som är vd för Drive Safe UF, låter väldigt nöjd när vi når henne på telefon.

– Topp 6 i en tävling med en nationell jury. Det känns jätteskönt att ha fått den bekräftelsen. Nu känns det som att det börjar lossna.

Hur ska ni ladda inför det här?

– Vi ska fira med en fika och bara njuta av att vi får åka till SM och ha kul. Och sen ska vi köra järnet.

SM i Ung Företagsamhet 2019 går av stapeln den 6-7 maj på Stockholmsmässan i Älvsjö. Under dagarna kommer hundratals UF-företag från hela landet för att ställa ut, sälja och tävla med sina produkter. Juryn kommer att gå runt på mässgolvet och besöka montrarna på dagtid. Under galamiddagen kommer priset för Årets kreativa företag att delas ut. Det är gratis entré för alla er som vill komma och titta och heja på.

Drive Safe UF består av Amanda Nordborg, Amanda Skeri, Anna Bogren, Fanny Daun och Morteza Akhlagi.