Foto: Peder Broberg

Om nästnästa vecka är den som alla studenter längtat efter under en lång tid, så är det den här veckan som många föräldrar och lärare sett fram emot. I alla fall om deras barn eller elever gått på restaurang- och livsmedelsprogrammet. För den här veckan bjuder eleverna in gäster för att smaka på deras projektarbete – det vill säga minst en trerättersmeny som de gått och finurlat på under minst ett års tid.

I onsdags var det Milka Rausenstierna och Viktor Starck som stod för rätterna och smakerna.

För att ni ska en liten aning om hur det var har vi tagit lite bilder. Men, nedan ser ni Milkas meny, som ett exempel.

FÖRRÄTT

Sparrissoppa

VARMRÄTT

Lamm sous vide med potatisgratäng
Mini ö-burgare, med vaktelägg, ramslöksdressing och pommes chateau
Ramslöksrisotto med bakade betor

EFTERRÄTT

Äppelrosor med vaniljglass i vit chokladägg

 

BLI KOCK ELLER KONDITOR

Plugga på Restaurang- & livsmedelsprogrammet.