, ,

Gute-elev vann “Årets e-strategi” på UF-galan

På tisdagskvällen hade Ung Företagsamhet prisutdelning i en fullsatt kongresshall på Wisby Strand. Tre företag från Gutegymnasiet blev nominerade i varsin kategori – varav ett tog hem ett guld.

Det är Caroline Linder Storm från Estetik och media-tvåan som vann förstapriset. I sitt ensamföretag Red Panda UF är det hon som gjort allt – jobbat med sociala medier och byggt en egen tvåspråkig webbsida där hon erbjuder företag och organisationer olika tjänster inom grafisk design.

Sajten är responsiv och fungerar på flera plattformar så att kunderna kan hämta information och läsa om tjänsterna från sina laptops, plattor och mobiler. Den följer en stilren design med ett tydligt budskap där less is more. Och när något ser enkelt ut ligger det oftast ett gediget arbete bakom.

Att hon vann just kategorin Årets E-strategi är hon lite förvånad över, säger hon själv.

– Jag trodde mer att jag skulle bli nominerad i grafisk profil. Men jag hade hört att det bara var typ 5-6 företag i den här kategorin som jag vann i, så jag var väl inte jätteförvånad. Men ändå så var jag det.

Grattis till vinsten! Hur kändes det då att gå upp på scen?

– Bra! Jag glömde nog bort vad jag skulle göra där uppe. Så det blev lite stelt, men det kändes bra.

Ger det här några tankar om framtiden?

– Jag funderar på att plugga vidare inom grafisk design och webb. För tydligen så har jag ju nån talang för det.
– Själva Red Panda UF kanske blir någon typ av hobbyverksamhet längre fram när jag fyllt 18. Men till sommaren får det va.

Kategorin Årets E-strategi är en av de tävlingar som inte ger vinnaren en biljett till Stockholm. Men däremot äran och en summa pengar.

– Och jag satsade inte på Stockholm alls. Jag har bara varit med i de tävlingar där jag kan kamma hem cash. Jag hade inte lust att åka till Stockholm för jag tyckte att det verkade lite jobbigt.

Hur ska du fira det här? Vad ska du göra med vinstpotten?

– Till att börja med så ska jag fira att mitt företag har gått mer än plus-minus noll. Det känns jävligt bra för det var min taktik hela tiden att ta hem ett pris och gå plus.

De två andra företagen från Gutegymnasiet som nominerade var Gawa UF i kategorin Årets Vara och Drive Safe UF i kategorin Årets Innovation.