Igår åkte bild- och mediaeleverna till Fårö och besökte Bergmancenter där de såg Kristina Franks utställning Mobilis in mobili – undervattensbiblioteket.

– Den var suveränt bra för att hon låter idén och det konstnärliga komma först. Hon använder sedan flera olika editing-program för att bygga sina världar som man kan se med virtual reality-glasögon, säger läraren Jessica Lundeberg.

Lunchen åts bredvid centret och bestod av höstgrillade hamburgare, där Anders Broberg skötte grillandet.

– Köket hade också gjort ett sådant fint jobb med att förbereda maten. Stort tack till dem.

Dagen var en del i elevernas kurser – att besöka och reflektera över utställningar som medieform. De fick också se en tre och ett halvt års process i skapandet och färdigställandet av ett projekt – från ax till limpa.

Efter lunch åkte de vidare till raukarna där de hade foto och skissuppgifter.

På hemvägen tittade de förbi på Kustateljén och gjorde en rundvandring i alla stora utrymmen och studios. De fick veta mer om deras utbildningar och bland annat se var de spelat in delar av Kommissarien och havet.

Foto: Jessica Lundeberg