, ,

Anton tävlar mot den nordiska golf-eliten

På tisdagen inleddes Visby Open på Visby Golfklubb – en tredagarstävling och en del av MoreGolf Mastercard Tour med stora spelare som Jens Dantorp, som spelar flitigt på Europatouren och Mikael Lindberg som vunnit fyra tävlingar i år. Yngst på startfältet är 17-årige Anton Möllerfors från Visby som till vardags pluggar på Gutegymnasiet.

Grattis till platsen! Hur känns formen?
– Den är bra. Jag var egentligen reserv men i söndag fick jag reda på att jag skulle få spela. Det var kort varsel men jag fick direkt en tävlingskänsla i kroppen.

Hur känns det att få spela på en sån här stor tävling?
– Det är klart at det är lite skakigt i benen, mest för att man inte ska göra bort sig. Men jag känner att det är nyttigt att vara lite nervös också.

Har du någon gameplan för tävlingen?
– Jag känner den här banan väldigt bra. Jag vet var man kan lägga sig och inte och jag vet hur den fungerar med den här blåsten som vi har just idag. Så jag ska gå ut och spela mitt spel och inte göra några dumma misstag under de här två dagarna. Sen om jag får minus två eller plus tolv spelar ingen roll. Det är en bra erfarenhet i kroppen att få vara här och tävla på en så hög nivå.
Stort lycka till!

Veckans tävling är en av de sista för i år på den svenska proffstouren. På tisdagen och onsdagen är det två dagar med primärspel och på torsdagen blir det final för de som går vidare. Här kan du följa poängscoren live.

Välj lokal idrottsutbildning
Anton studerar på det estetiska programmet med tillvalet lokal idrottsutbildning. På Gutegymnasiet kan alla elever, oavsett vilket program de pluggar på, lägga till lokal idrottsutbildning.
Här kan du läsa mer om lokal idrottsutbildning. Tycker du att det låter intressant och vill veta mer kan du ringa Per Olsson Appelgren som är ansvarig: 073-027 77 76