, ,

Plugga och satsa på din idrott samtidigt


Idrottar du idag och vill satsa mer på detta samtidigt som du pluggar? Då får du här en riktigt bra möjlighet.

Från och med hösten 2020 kör vi igång. På Gutegymnasiet erbjuder vi Lokal Idrottsutbildning (LIU) på alla våra gymnasieprogram. Som elev på vår LIU-utbildning får du två längre förmiddagspass i veckan som är avsedda för specialidrottsträning. Där tränar du i vald idrott med välutbildade instruktörer kopplade till våra vänföreningar.

Nära kontakt med klubben
Det är ett helhetskoncept med en handledare på skolan som har nära kontakt med klubben och som följer upp respektive elev med avseende på träningsbelastning, individuell utveckling och träningsplanering. Utöver den praktiska träningen genomförs även delar av idrottandet på skolan i form av teori. Som LIU-elev läser du kurserna Idrott och hälsa – Specialisering 1 och 2 och Träningslära 1. Totalt 300 poäng läses som individuellt val. Du läser på det program du blir antagen till, tillsammans med studiekamrater som valt/inte valt LIU. Vi bjuder på mellanmål efter passen.

Ansök senast 13 maj
Vi har idag samarbete med föreningar inom ishockey, golf, tennis, fotboll och innebandy. Vår ambition är att fler idrotter ska kunna erbjudas inom LIU hos oss. Därför är vi öppna för ansökningar inom alla idrotter. Viktigt är att den valda idrotten har en välfungerande förening med bra instruktör och träningsmöjligheter. Läs mer om våra framtidsplaner och gör ansökan till Gutegymnasiet via gutegymnasiet.se/liu senast 13 maj.

Vill du veta mer?

PER OLSSON APPELGREN
Specialidrottstränare
073-027 77 76

JESPER HEDLUND
Studie- & yrkesvägledare
0768-85 25 09

Foto: Emelie Bergström.