Bröllopsfotot. För många är de en av de mest självklara delarna av vigselceremonin. Och det är kanske inte så konstigt. För, vare sig man spenderat en massa pengar på en trerätters meny, barer och band eller har haft en mer återhållsam vigsel på en enslig strand, så är det, efter att allt är slut, bilderna som förevigar den speciella dagen. Vigselringen finns ju också där såklart. Och löftena kan man ta fram ur lådan och läsa igen. Men det är ändå bilderna som visar hur de såg ut. Håret. Ögonen. Kläderna. 

Vid mer avancerad bröllopsfotografering anlitas ofta flera yrkesgrupper – någon ska göra buketten, en annan ska fixa håret och sminket och sen såklart fotografen. På Gutegymnasiet finns utbildningar för alla dessa yrken.

Här ser du resultatet från en ämnesövergripande dag i maj när elever från flera program jobbade tillsammans för att skapa bröllopsfoton. Frisör-eleverna stylade och fixade med uppsättningar, smink och kläder. Floristerna gjorde olika blomsterarrangemang. Mediaeleverna såg till att miljön blev bra i studion med rätt ljussättning och bakgrund.

– Vid sådana här tillfällen ser man att eleverna har utvecklats, säger frisörläraren Tova Björkander och tillägger: Alla kommunicerar, hjälper varandra och atmosfären blir kreativ.

Den här dagen är egentligen slutarbetet på olika kurser som eleverna studerat under våren. Treorna på frisörprogrammet har haft en specialiseringskurs i Brud och fest där de bland annat jobbat med olika tekniker för håruppsättningar inför bal och bröllop. Florist-tvåorna har läst kursen Florist 2 och lärt sig mer om kompositionslära och utveckling av floristiska arbeten, med fokus på form och teknik. Tillsammans med mediaprogrammet fick de arbetet dokumenterat. Tvåorna på Estetiska programmet – Estetik och media har läst kursen Fotografisk bild 1 som handlar om ljussättning i studiomiljö.

Nedan ser du både ”behind the scenes” och de färdiga bilderna. Den ena modellen har ett lantligt tema, den andra rockabilly.

Läs mer om Estetiska programmet – Estetik & media

Läs mer om Hantverksprogrammet Florist

Läs mer om Hantverksprogrammet Frisör, Barberare och Hår & Makeupstylist

 

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Gutegymnasiet (@gutegymnasiet)