, ,

Rema Al Mahamid utsedd till “Årets drivkraft”

Rema Al Mahamid, vd för UF-företaget Arabic Espresso, får i år ta emot det prestigefyllda priset “Årets drivkraft” av UF Gotland och reklamaren Jens Welin. Priset får hon ”tack vare hennes vilja att utvecklas, hennes förmåga att inspirera och hennes kämpaglöd” skriver Ung Företagsamhet.

– Det känns jättebra. Jag har jobbat så mycket så det känns som att jag förtjänar det, säger Rema.

Varför tror du att just du vann?

– Jag har fått komplimanger från ledare under året, så jag tror att de har sett att jag är driven. Jag frågar alltid när jag behöver hjälp och jag gillar inte att skjuta upp saker – de gör jag med en gång.

Arabic Espresso UF säljer kaffe som görs på varm sand och smaksätts med kardemumma eller kanel. Tanken bakom affärsidén är en kulturell grej, en känsla, förklarar Rema.

– Att kaffet framställs på sand ger ingen extra smak utan det är mer en fin tradition som vi har och som vi vill visa för svenskarna.

Vad ska du göra för prispengarna (5000kr)?

– Jag ska ha dem för att ta körkort i sommar.

Vad har du för framtidsplaner?

– Jag ska flytta till Uppsala och plugga vidare. Mina syskon, som faktiskt också gått på Gutegymnasiet, har redan flyttat dit och pluggar inom biomedicin och till apotekare. Själv ska jag försöka bli läkare, om mina betyg räcker.

Vad har du för tips till andra som vill bli Årets drivkraft?

– Skjut inte fram saker som kan göras redan idag.
– Sätt upp mål och följ dem hela vägen, ge inte upp. Vi hade till exempel anmält oss till flera tävlingsgrenar före den här som vi inte vann.

Rema Al Mahamid går andra året på Naturvetenskapsprogrammet.