, ,

Gute-elever filmade årets Imagine Gotland-final

Musiktävlingen Imagine Gotland fick i år köra sin final online för att den skulle vara smittsäker. Artisternas framträdanden förinspelades och bakom filmproduktionen fanns tre elever från Gutegymnasiet och deras företag Video Gotland UF.

De har fått in flera jobb under året och den här produktionen gjordes med tre kameror – två 4K-kameror och en fulld HD systemkamera.

– Alla framträdanden filmades under en kväll i Gotlandsmusikens lokal i Vibble. Vi hade en kamera på stativ och de andra rörde vi oss med. Vi gjorde även en backup ljudinspelning, säger Albin Salmi Persson, marknadsföringsansvarig, som är en av de tre delägarna i företaget.

Har det varit lärorikt?

– Ja, väldigt! Vi vet redan nu hur vi ska göra nästa gång. Den här gången var det inget strul alls heller utan det flöt på problemfritt. Men vi hade också gått igenom planeringen och testfilmat flera gånger.

Imagine Sweden är Sveriges bredaste tävling för musiker mellan 13 och 21 år. Gotlandsfinalen sändes på helagotland.se i mars 2021.

De andra delägarna i VideoGotlandUF är Anton Möllerfors, vd, och Alfons Salmi Persson, ekonomiansvarig.

VILL DU JOBBA MED MEDIAPRODUKTION?

Är du intresserad av att jobba med mediaproduktion? Estetiska programmet – Estetik och media är unikt för Gutegymnasiet på Gotland. Här lär du dig att skapa produktioner för video, ljud, webb och trycksaker.

>> Läs mer på Estetiska programmet – Estetik och media

Här kan du se inspelningen

 

Här ser du fler bilder