, ,

På tisdag är det UF-mässa

På tisdag är det dags för den årliga UF-mässan nere på Wisby Strand. Gutegymnasiet kommer att vara representerat av flera företag, bland annat av Safety Bracelets UF som säljer ett armband som kan användas som mobilladdare.

– Vi ville sälja något som det finns ett behov av, något som redan finns på marknaden men som man kan förbättra. Vi sökte och hittade det här armbandet, säger Malin Sjöberg som är vd för företaget (till vänster i bild).

Armbandet kostar 69 kronor och finns till både Iphone och Samsung.

Kitchen Gadgets, ett annat företag från Gute, har nischat in sig mot hushållsprodukter och har själva satt samman ett kit med små bra-att-ha-artiklar. I varje presentförpackning finns fyra tepåsehållare som håller fast tepåsen på koppen. Däri finns också två lockhållare som håller locket uppe på kastrullen och en kastrullhällare, som är perfekt att använda när man häller sås eller varmt vatten från kastrullen.

– Vi letade efter något att sälja på en sajt med mycket produkter. När vi såg de här tyckte vi att de passade tillsammans i ett paket, säger företagets kommunikationsansvariga Linn Persson.

Kitet kostar 129 kronor.

Titta gärna förbi dem och prata med dem och deras kollegor på Strand.