Frisör-elever tittar på brudkronor i Domkyrkan

På torsdagen besökte elever från frisörprogrammet Sankta Maria domkyrka för att se på deras brudkronor och en gammal brudklänning. Det är i en fördjupningskurs med inriktning ”brud” som man bland annat får lära sig mer djupgående om hur man sätter en krona och brudslöja.

– Det är både kul och intressant att komma iväg och se alla gamla kronor som finns ute i kyrkorna. De är så fina! Och eftersom det finns många olika varianter av kronor så behöver man också se dem för att förstå hur man ska fästa dem i håret, säger frisörläraren Tova Björkander.

Under besöket fick eleverna höra mer om hur en vigsel går till och de fick göra en rundvandring på domkyrkans vind – genom trånga passager, kringelikrångel-vägar, trappor och små dörrar. Mysigt! Pirrigt!

VILL DU BLI FRISÖR, BARBERARE ELLER HÅR- & MAKEUPSTYLIST?

På vår utbildning får du lära dig hantverkstekniker inom klippning, styling, färg, uppsättningar, permanent med mera. Under tiden på skolan får du tillgång till en egen verktygsväska och dockor. På skolan har vi två salonger – en träningssalong där vi övar praktiska moment och en kundsalong.

Läs mer här på Hantverksprogrammet – Frisör, barberare och hår- & makeupstylist