,

Nu åker de till praktikplatsen i Sydafrika

I måndags morse gick ett tiotal av Gutegymnasiets elever på flyget mot Stockholm. Det är det första stoppet på väg ner till Sydafrika där de ska ha sin praktik. Vi fick kontakt med Angelica Jakobsson sent igår kväll när de mellanlandat i Dubai. Då satt de och väntade på att få borda flyget för att åka den sista sträckan på nio timmar. 

– Nu sitter vi och svettas och känner oss riktigt sunkiga, skriver hon.

Väl på plats har de en hel månad i Kapstaden att se fram emot. Praktikplatserna har ordnats från Sverige, likaså login. En del av eleverna kommer att starta sin praktik redan på torsdag, medan andra startar om en vecka. Några i kök, andra på förskolor. Några har faktiskt redan varit på utlandspraktik i Indien men passar på att åka igen.

Angelica, som pluggar barn- och fritidsprogrammet, har sett till att ha två praktikplatser den här gången.

– Jag och Viktor ska praktisera på Elkanah School där vi mest kommer inrikta oss på deras eftermiddagsaktiviteter, typ en massa olika sporter. Vi kommer också vissa dagar praktisera på ett livräddningscenter ute vid kusten, Big Bay.

Vad blir bäst på den här resan tror du?

– Jag längtar och ser mest framemot kontakten med människorna vi kommer träffa.

Har ni några andra planer, förutom praktiken?

– Vi ska besöka Nelson Mandelas ö, beskåda Table Mountains och åka ut till spetsen, den mest sydligaste delen. Men mycket som inte är planerat tillkommer.

Eleverna är hemma på ön igen den 5 maj. Under tiden kan du följa dem på bloggen Guteisydafrika.blogg.se.